Ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναφλέγεται και σκορπά την καταστροφή (Video)


Προβληματισμό δημιουργεί η εικόνα ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος  να αναφλέγεται κατά τη διάρκεια φόρτισης, προκαλώντας την  ολοκληρωτική  καταστροφή τουλάχιστον τριών οχημάτων.

  • 3/7/2020

Απρόσμενη  κατάληξη  είχε η διαδικασία φόρτισης ενός ηλεκτροκίνητου τετράτροχου σε  έναν δημόσιο σταθμό στην Κίνα.

Η κάμερα ασφαλείας του σταθμού φόρτισης κατέγραψε τη στιγμή που το ηλεκτροκίνητο όχημα αρχίζει να  παράγει  καπνό από το κάτω τμήμα του αμαξώματος όπου και βρίσκονται τοποθετημένες οι μπαταρίες, πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν τα παρακείμενα, επίσης ηλεκτρικά, οχήματα στα οποία μεταδόθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά.

Τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή των τριών αυτοκινήτων δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, το video δείχνει αρκετό ώστε να συμπεράνει κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από κάποια αστοχία του ηλεκτρικού κυκλώματος ή των μπαταριών του κινεζικής προέλευσης και αγνώστου ταυτότητας τετράτροχου.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αστοχίες στους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν αποτελούν αποκλειστικό «προνόμιο» των κινεζικών οχημάτων, καθώς πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι και τα μοντέλα της Tesla είχαν εφοδιαστεί  με μια ελαττωματική παρτίδα μπαταριών, με την καλιφορνέζικη φίρμα να «κλείνει» τα μάτια στο ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς εξαιτίας της διαρροής ψυκτικού υγρού στο εσωτερικό των συσσωρευτών.