Ηλεκτρικό ντεμπούτο για το νέο Opel Mokka (video)


Το νέο Mokka θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του νέου έτους τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε συμβατικές εκδόσεις κινητήρων.

  • 24/6/2020

Με στόχο να δοθεί έμφαση στη νέα εποχή της Opel και του Mokka η γερμανική εταιρία προχώρησε στην αποκάλυψη πρώτα της ηλεκτρικής έκδοσης. Η οποία δεν μοιάζει σχεδόν σε κανένα σημείο με το απερχόμενο μοντέλο έχοντας μια εντελώς νέα σχεδίαση που θα περάσει και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας.

Το βασικό χαρακτηριστικό είναι η μπροστινή μάσκα Vizor που απλώνεται έως τα άκρα και ενσωματώνει τους νέους προβολείς. Το φαρδύ παρουσιαστικό συμπληρώνεται από ένα επίσης εντυπωσιακό πίσω μέρος που μας παραπέμπει στο μεγαλύτερο Grandland-X.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Mokka είναι 125 mm κοντύτερο από πριν ώστε να κερδίζει σε αστική ευελιξία, ενώ έχει φαρδύνει κατά 10 mm. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί ελάχιστα κατά 2 mm και ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 350 lt.

Στο ολοκαίνουργιο εσωτερικό ξεχωρίζει τo Pure Panel, ένα νέο ταμπλό με δύο οθόνες να βρίσκονται σε μια ενιαία επιφάνεια και να μας παραπέμπει στο πρότυπο της Mercedes όπου η κεντρική touch-screen 7,0''-10,0’’ βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,0’’. Εννοείται πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Το νέο Mokka στις συμβατικές του εκδόσεις, στις βενζίνης με 1.200 cc (πιθανότατα με 100, 130 και 150 PS) και στην diesel των 1.500 cc (με 102 PS) βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιεί και το γνωστό EV σύστημα με ηλεκτρικό μοτέρ 136 PS και με μια μπαταρία 50 kWh να προσφέρει αυτονομία 322 km (WLTP). Η οποία φορτίζει σε wallbox 11 kW ή σε δημόσιο σημείο DC έως 100 kW. Στο ηλεκτρικό Mokka ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προφίλ οδήγησης (τα Eco, Normal και Sport). Στο προσεχές διάστημα αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες.