Ηλεκτροκίνητο Ford Transit εντός του 2021


Η Ford ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει την ηλεκτροκίνητη έκδοχή του Transit το οποίο θα παρουσιαστεί εντός του 2021 στην αγορά και θα είναι το τρίτο κατά σειρά τέτοιο μοντέλο της, έπειτα από τη Mustang Mach-E και το F-150.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/3/2020

Όπως έγινε γνωστό, η Ford θα θέσει σε διαδικασία παραγωγής το ηλεκτροκίνητο Transit, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στην αγορά εντός του 2021. Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες που να αφορούν στις μπαταρίες του, στην απόδοσή του ηλεκτροκινητήρα, στην αυτονομία του και στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Καθότι θα πρόκειται για ένα επαγγελματικό όχημα, η αυτονομία και η ικανότητα ταχείας φόρτισής του είναι σημαντικά στοιχεία.

Παρόλα αυτά, η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο ηλεκτροκίνητο Transit θα χρησιμοποιεί το δίκτυο φόρτισης «FordPass» το οποίο επεκτείνεται διαρκώς στις ΗΠΑ και τον Καναδά (σημ.: προς το παρόν, εκεί υπάρχουν περίπου 35.000 παροχές σε περίπου 12.500 σημεία φόρτισης και στις δύο χώρες). Επίσης, ανακοινώθηκε ότι στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα δικτύου Wi-Fi 4G το οποίο θα βοηθά στον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση της επιμελητείας εταιρειών που θα θέλουν να έχουν μεγάλο αριθμό από οχήματα του νέου μοντέλου.