Ηλεκτροϋβριδικές οι επόμενες Porsche Boxster & Cayman


Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει μια πλήρη σειρά από υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις για τα μοντέλα 718, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/4/2019

Πέρα από τις υβριδικές εκδόσεις της 718 Boxster και της 718 Cayman που πιθανότατα θα λανσαριστούν το 2022, η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει και ηλεκτρικές εκδοχές. Οι οποίες θα δανείζονται τα ηλεκτρικά στοιχεία από τις Taycan και Taycan Sports Turismo. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η Porsche (όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές) χρειάζεται εκδόσεις χαμηλής ή μηδενικής εκπομπής ρύπων για να μειώσει τον μέσο όρο της.

Πάντως, η αρχική σκέψη ήταν να υπάρξουν μόνο ηλεκτρικές 718, αλλά η τεχνολογία των μπαταριών λιθίου-ιόντων δεν εξελίσσεται όπως πολλοί θα περίμεναν με την αυτονομία να κυμαίνεται με τα σημερινά δεδομένα στα  300 km (τιμή όχι ικανοποιητική για να σπορ μοντέλο όταν θα κινείται σβέλτα). Μία βελτίωση αναμένεται από το 2025 και μετά με μείωση του μεγέθους κατά 25% (και αργότερα περαιτέρω 25% με τις solid state).

Για αυτό το λόγο η Porsche θα εισάγει και υβριδικές εκδόσεις (mild hybrid και plug-in) και θα ακολουθήσει την ίδια οδό με την Macan. Δηλαδή θα λανσάρει νέες ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις και παράλληλα θα συνεχίσει να προσφέρει τις συμβατικές εκδόσεις με τον θερμικό κινητήρα.