Illyrian Pure Sport: Αυτό είναι το πρώτο Αλβανικό supercar


Προς το παρόν είναι μόνο στα σχέδια και το μυαλό ενός σχεδιαστή όμως δείχνει αρκετά ενδιαφέρον. Και μάλλον εκτός πραγματικότητας.

  • 26/12/2020

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι. Όπως επίσης δεν είναι κακό να πιάνουν τα χέρια σου στα προγράμματα σχεδίασης των υπολογιστών. Και αυτό συμβαίνει με τον Qendrim Thaqi ο οποίος κατά καιρούς δίνει κάποια ενδιαφέροντα renderings από αυτοκίνητα που θα ήθελε να δει να συμβούν.

Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για ένα δικό του αυτοκίνητο που θέλει να το δει να γίνεται πραγματικότητα. Το ονομάζει Illyrian Pure Sporte και αυτά που βλέπετε είναι τα πρώτα σκίτσα του που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος έχει ήδη έτοιμη και την εταιρία του, την Arrera Automobili η οποία θα αναλάβει να προχωρήσει το project.

Όταν θα ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο Αλβανικό supercar με βάση τα διεθνή πρότυπα. Τα σκίτσα δίνουν μία έντονη αίσθηση ιταλικού supercar, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, και εντυπωσιακές γραμμές τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω με τις μεγάλες εξατμίσεις.

Πέρα από το σχέδιο, ο Thaqi δίνει στην δημοσιότητα και κάποια από τα "τεχνικά" του στοιχεία. Θα χρησιμοποιεί ένα small block twin turbo LT2 V8 των 6,2 λίτρων, με απόδοση στους 850 ίππους. Η ισχύς θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 8τατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Tremec. 

Με βάση τα παραπάνω, οι επιδόσεις του θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές με τελική στα 375 km/h και το 0-100 km/h σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα.

Προς το παρόν το Illyrian Pure Sport είναι ένα όνειρο για τον σχεδιαστή του. Και βέβαια καλό είναι να έχει κάποιος όνειρα. Αρκεί να μην είναι ξεσκέπαστα. Και να μην κάνει περίεργα και μάλλον αχρείαστα παιχνίδια με το όνομά του και τις φαντασιώσεις του.