Ιnfiniti Qs Inspiration Concept: Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες


Το πρωτότυπο που θα παρουσιάσει η Infiniti στη Σαγκάη δείχνει πολύ ενδιαφέρον, κρίνοντας από τις πρώτες φωτογραφίες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΙΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/4/2019

Λίγες μέρες μετά την πρώτη teaser εικόνα του -και μόλις πέντε πριν από την επίσημη παρουσίαση του στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης στις 16 Απριλίου- δημοσιοποιήθηκαν επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου που θα παρουσιάσει η Infiniti στην κινεζική μεγαλούπολη, ενώ κάποιες άλλες διέρρευσαν στο «China’s Autohome».

Πρόκειται για το Qs Inspiration Concept, το οποίο θεωρείται βέβαιο πως στο μέλλον θα περάσει στην παραγωγή με τη μορφή ενός πλήρως ηλεκτρικού Infiniti της μεσαίας ή της μεγάλης κατηγορίας. Πάντως, όπως φαίνεται, η σχεδιαστική γραμμή του ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα του QX Inspiration, του πρωτότυπο ηλεκτρικού SUV που είχε παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. 

Έτσι, στο Qs Inspiration Concept υπάρχει σχεδόν η ίδια μάσκα και ο ίδιος σχεδιασμός για τις κολώνες ενώ, φυσικά, υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε αρκετά άλλα στοιχεία καθώς και στις λεπτομέρειες. Επίσης, οι προβολείς είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικοί, σε σχέση με το SUV, ενώ το εμπρός μέρος της οροφής θυμίζει αυτό του Nissan GT-R, γεγονός που συμβάλλει στη δυναμική εικόνα. 

Το ταμπλό είναι και εδώ φουτουριστικό, με πολλές οθόνες, αλλά και πιο σπορτίφ από πλευράς εμφάνισης. Για τον ίδιο λόγο είναι και πιο μικρό το τιμόνι του, ενώ συνολικά τα πάντα έχουν έναν προσανατολισμό προς τον οδηγό που δείχνει έτσι να βρίσκεται στο επίκεντρο.