Ιόνια Οδός: Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα Αβγό – Εγνατία


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη (6/10) με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων των σηράγγων Αμπελιάς.

  • 5/10/2022

Κλειστή για 12 ώρες θα παραμείνει την Πέμπτη (6/10) η Ιονία Οδός, στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων των σηράγγων Αμπελιάς.

Ειδικότερα, από τις 08:00 ως τις 20:00, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο συγκεκριμένο τμήμα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αβγού προς Ιωάννινα και του Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο.

Έτσι, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο).

Επιπλέον, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να μπουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα βγαίνουν από την Εγνατία Οδό στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα μπαίνουν στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού.

Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από τα Ιωάννινα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγούμέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ισχύος των συγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα ισχύσει αναπροσαρμογή της τιμής των διοδίων τελών του Μετωπικού Σταθμού Τερόβου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τους οδηγούς να χρεώνονται μόνο για τη χρήση του τμήματος που πρόκειται να διανύσουν.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.