ΗΠΑ: Απαραίτητη η αναφορά ατυχημάτων με αυτόνομα αυτοκίνητα


Οι εταιρείες που εξελίσσουν τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης οφείλουν να αναφέρουν τα ατυχήματα με αυτόνομα αυτοκίνητα που θα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • 7/7/2021

Υπάρχουν πάνω από 100 εταιρείας που ασχολούνται με την εξέλιξη και διάθεση συστημάτων αυτόνομης ή υποβοηθούμενης οδήγησης στις ΗΠΑ.

Μέχρι πρόσφατα, καμία εξ αυτών δεν ήταν υποχρεωμένη να αναφέρει επίσημα τα ατυχήματα που γίνονται με τα συστήματά τους εν ενεργεία.

Αυτό αλλάζει με την απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration), σύμφωνα με την οποία κάθε σοβαρό ατύχημα θα πρέπει να αναφέρεται και καταγράφεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η νέα οδηγία εστάλη στις 108 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, και τις αναγκάζει να αναφέρουν τα ατυχήματα που γίνονται με Αυτόνομα Οδηγικά Συστήματα (ADS) ή Ανεπτυγμένα Βοηθητικά Οδηγικά Συστήματα (ADAS) Επιπέδου 2.

Τούτη η κατεύθυνση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, με τους ειδικούς να μιλούν για αρκετά καθυστερημένη απόφαση από την πλευρά του κράτους.