Jeep Gladiator: Εξάτροχο, αλεξίσφαιρο και με 600 ίππους


Σε μια πραγματική υπερδύναμη των… έξι τροχών μετατράπηκε το Jeep Gladiator, μετά και τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε με σκοπό να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός σταρ του baseball.

  • 30/6/2020

Μπορεί το Jeep Gladiator να αποτελεί μια άγνωστη «ποσότητα» για την ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δεν διατέθηκε επισήμως, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου το εντυπωσιακό σε διαστάσεις off roader αποτελεί ένα αξιοσέβαστο μέγεθος.

Όχι τυχαία, λοιπόν, ο αμερικανός σταρ του baseball Aroldis Chapman επέλεξε τη συγκεκριμένη πρόταση της Jeep για να δημιουργήσει ένα όχημα ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση.

Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, καθώς πέρα από το extreme make over των εξωτερικών επιφανειών του αμαξώματος, το Gladiator απέκτησε στα χέρια του Αμερικανού αθλητή ακραίες τεχνικές προδιαγραφές.

Η προσθήκη ενός τρίτου άξονα, η οποία αυξάνει τον συνολικό αριθμό των τροχών στους έξι, είναι μία από αυτές όχι όμως και η μοναδική.

Κάτω από το καπό του Jeep Gladiator βρίσκεται ένας V8 κινητήρας ο οποίος με τη βοήθεια ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή έχει φτάσει τους 600 ίππους, ισχύς αναμφίβολα αρκετή ώστε να αντισταθμίσεις την αύξηση του συνολικού βάρους ενός αυτοκινήτου που έχει αποκτήσει την απαραίτητη θωράκιση ώστε να προστατέψει το πολύτιμο, στην κυριολεξία, περιεχόμενό του.

Όλες οι εργασίες αναβάθμισης του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκαν από την South Florida Jeeps, η οποία χρειάστηκε 60 ημέρες για την ολοκλήρωση του project. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων έφτασε τα 150.000 δολάρια, ποσό υπερβολικό για έναν κοινό θνητό, όχι όμως και για έναν σταρ του baseball, η προσωπική περιουσία του οποίου αγγίζει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.