Και έκδοση Roadster για τη Ferrari 812 Superfast


Από ότι λέγεται και ακούγεται η παρουσίαση μιας ανοιχτής έκδοσης για τη Ferrari 812 Superfast είναι απλά θέμα χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/11/2018

Η Ferrari κατά καιρούς παρουσιάζει ανοιχτές εκδόσεις των κορυφαίων μοντέλων της, όπως π.χ. την 550 Barchetta Pininfarina με το πιο κοντό μεταξόνιο, την 599 SA Aperta και την F60 America που βασιζόταν στην F12. Και οι τρεις είχαν μια υποτυπώδη μαλακή οροφή, κάτι σα μουσαμά, προκειμένου στην ανάγκη να προφυλαχτούν οι επιβάτες αλλά και τα εσωτερικά τους. Αντίθετα η 575 Superamerica είχε μια περίεργη αναδιπλούμενη οροφή, σχεδιασμένη από τον πρώην συνεργάτη της Pininfarina Leonardo Fioravanti.

Τώρα, όπως λένε πηγές από τη Ιταλία, οι οποίες είναι πολύ καλά πληροφορημένες σχετικά με τις εξελίξεις αλλά και τα νέα μοντέλα που προγραμματίζει η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, είναι η σειρά της εντυπωσιακή 812 Superfast να αποκτήσει μια ανοιχτή έκδοση. Για την οποία, όπως λένε και πάλι οι πηγές από τη γείτονα χώρα, κάποιοι έχουν δώσει ήδη προκαταβολή.

H ανοιχτή 812 Superfast θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μια αναδιπλούμενη οροφή ανάλογη με αυτή των 488 Spider και Portofino. Η οποία ναι μεν θα προσθέτει κάποια κιλά αλλά όχι πολλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου. Έτσι δεν αναμένεται να επηρεαστούν και ιδιαίτερα οι επιδόσεις που εξασφαλίζει ο V12 των 6.500 cc, που με τα 800 PS που αποδίδει είναι το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό σύνολο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Ferrari σε μοντέλο παραγωγής της.