Και η Renault στο παιχνίδι για συνεργασία με την FCA


Το σίριαλ για το ποιoς θα είναι ο συνεργάτης της FCA και σε ποια μορφή συνεχίζεται, με επίδοξο πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την Renault.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/5/2019

Και η συζήτηση για τις ενδεχόμενες συνεργασίες της FCA καλά κρατεί, βάζοντας αυτή την φορά στο κάδρο την Renault. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις για πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών έχουν προχωρήσει αρκετά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για αντιμετωπίσουν το εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον στην αγορά, με κοινά πρότζεκτ που θα μείωναν το κόστος εξέλιξης και παραγωγής. 

Πριν λίγο καιρό πάντως είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η FCA ετοιμαζόταν για άμεση συνεργασία με την PSA και ότι οι συζητήσεις είχαν φθάσει σε ένα προχωρημένο σημείο. Και οι δύο πλευρές πάντως αρνήθηκαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Το ίδιο ίσως συμβεί και αυτή την φορά, καθώς ουδείς από όσους επικοινώνησαν οι ξένοι δημοσιογράφοι θέλησαν να απαντήσουν. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η FCA αναγνωρίζει ότι χρειάζεται έναν στρατηγικό εταίρο σ' αυτή τη νέα εποχή της αυτοκίνησης που ανοίγεται μπροστά μας, όμως  όπως δηλώνουν στελέχη της "δεν βιάζονται" και είναι