Και η SsangYong προχωρά ηλεκτρικά


H κορεατική εταιρία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2019

Ακόμη και μια εταιρία που στο παρελθόν ήταν γνωστή για τα 4x4 μοντέλα της «powered by Mercedes» οφείλει να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Και στην χώρα μας η παρουσία της κορεατικής μάρκας μπορεί να είναι σχετικά άτονη, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ισχύει το ίδιο.

Για αυτό και οι Κορεάτες έχουν ανακοινώσει πως το 2021 θα λανσάρουν ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα εντάσσεται και θα βασίζεται στη νέα γενιά Korando. Αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ονομάζεται Korando E100 και θα υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα αποδίδει περίπου 195 PS. Δηλαδή 30 περισσότερα από το turbo βενζίνης των 1.500 cc.

Η μπαταρία θα προέρχεται από την LG Chem και θα έχει χωρητικότητα 61,5 kWh ώστε να διασφαλίζεται μια αυτονομία περίπου στα 420 km, στον θεωρητικό κύκλο NEDC. Αυτή η τιμή είναι αρκετά αισιόδοξη αφού η πραγματική κατά WLTP θα βρίσκεται λογικά κάτω από τα 300 km του ηλεκτρικού Hyundai Kona.

Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες αλλά η SsangYong κάνει λόγο για εξαιρετικές επιδόσεις και μια πρωτόγνωρη εμπειρία με κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα με εκτιμώμενη τιμή πώλησης στις περίπου 40.000 ευρώ.