Και νέο μικρό SUV ετοιμάζει η BMW;


Η μανία με τα SUV δεν φαίνεται να σταματά σύντομα και έτσι όλες οι εταιρίες αναγκάζονται να επεκτείνουν την γκάμα τους σε νέες κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/7/2019

Με τις πωλήσεις των SUV να κυριαρχούν στην γκάμα κάθε εταιρίας, είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον όλων στρέφεται προς αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα. Όπως για παράδειγμα η ΒΜW, μία από τις πρώτες που συνέλαβαν τα μηνύματα των καιρών, και παρά το πλήθος των μοντέλων που έχει σε όλες τις κατηγορίες, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό.΄

Πρόσφατα είδαμε από τους Βαυαρούς την δική τους εκδοχή για ένα πολυτελές SUV με την X7. Kαι οι φήμες οργιάζουν ότι ετοιμάζει και κάτι στην άλλη άκρη της γκάμας της, ένα μικρό SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τις X1/X2.

Aν όντως ισχύουν αυτές οι πληροφορίες θα έχουμε να κάνουμε με ένα αμάξωμα στα 4,1 έως 4,2 μέτρα, αρκετά μικρότερο δηλαδή από την X1, στην κατηγορία των compact SUV. Θα βασίζεται και αυτό στο δάπεδο UKL2 της BMW το οποίο είναι σχεδιασμένο για όλα τα μικρά μοντέλα της εταιρίας ενώ μπορεί να δεχτεί εύκολα υβριδικά αλλά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Οι κινητήρες και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη υπάρχουν ήδη από τα άλλα μοντέλα, ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα μπορεί να βασίζεται στο Mini Cooper SE. Η σχεδίαση αναμένεται να είναι πιο νεανική με στοιχεία από κουπέ αμαξώματα, ενω το... πρόβλημα του ονόματος (καθώς το... Χ0 προφανώς και δεν υφίσταται) αναμένεται να λυθεί με άλλους τρόπους. Ήδη έχει πέσει στο τραπέζι το Urban  X το οποίο οι βάσιμες φήμες που κυκλοφορούν το θέλουν και ως το επικρατέστερο.