Και όμως: Η Tesla πέρασε την Chrysler στην αγορά των ΗΠΑ


Κάτι που πριν μερικά χρόνια θα ακουγόταν ως ανέκδοτο σήμερα είναι μία πραγματικότητα. Και η Tesla δεν σταματά μόνο εκεί.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/1/2019

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ο Elon Musk ξεκινούσε την Tesla δεν περίμενε κανείς ότι θα έφθανε στο σημείο να απειλεί τους ιστορικούς  παίχτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην πιο μεγάλη αγορά του κόσμου. Και όμως, η μικρή εταιρία εξελίσσεται ραγδαία, και παρά τα πολλά μπρος-πίσω (ιδίως με το Model 3) καταφέρνει σημαντικά πράγματα στην αγορά των ΗΠΑ.

Έτσι μέσα στο 2018 η Tesla κατάφερε να τερματίσει στην 20ή θέση των πωλήσεων, με μερίδιο αγοράς 1,15% και κοντά στις 200.000 μονάδες. Η επίδοση αυτή την φέρνει πάνω από την άλλοτε κραταιά Chrysler που βρίσκεται αρκετά πίσω της όπως βλέπουμε και στον πίνακα.

Το θέμα είναι ότι αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, η Tesla έχει βλέψεις για ακόμα υψηλότερα. Αν προσεγγίσει τις 300.000 μονάδες θα βρίσκεται πλέον στον χώρο εταιριών όπως η Audi, η Lexus, η BMW και η Mazda.

Eνώ αν πάει και λίγο πιο πάνω, περίπου στις 350.000 μονάδες θα ξεπεράσει και τα βαριά χαρτιά, όπως η VW και η Mercedes-Benz. Το σίγουρο είναι ότι ο Musk δεν σταματά εδώ και η εταιρία του με το άνοιγμα στην Ευρώπη και την Κίνα στοχεύουν πολύ ψηλότερα.