Και PHEV έκδοση για το Toyota RAV4


Η νέα και πιο «πράσινη» έκδοση του δημοφιλούς ιαπωνικού SUV θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση του Los Angeles.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2019

Η Toyota έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της plug-in υβριδικής έκδοσης του RAV4 που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 20 Νοεμβρίου στην αμερικανική έκθεση.

Προς το παρόν οι Ιάπωνες δεν έχουν ανακοινώσει κανένα στοιχείο για το πρώτο RAV4 που μπαίνει και στην πρίζα, αλλά η εν λόγω έκδοση συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ευρώπη στο κυνήγι για την μείωση της εκπομπής CO2.

Έτσι, το απλό υβριδικό RAV4 θα πλαισιωθεί από την εξελιγμένη PHEV εκδοχή του η οποία θα έχει λογικά τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2,5 lt. O οποίος αποδίδει 178 ίππους και στην απλή υβριδική έκδοση συνδυαστικά 218.

Όπως είπαμε, στοιχεία επίσημα ακόμη δεν υπάρχουν για το PHEV, αλλά ενδεχομένως να έχει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και αυξημένη ισχύ. Το σίγουρο είναι πως η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερη για να προσφέρει περίπου 50 km αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Στιλιστικά βλέπουμε να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές, όπως οι ελαφρώς διαφορετικοί προφυλακτήρες ή οι κάθετοι προβολείς ομίχλης. Στην Ευρώπη το Toyota RAV PHEV θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το Mitsubishi Outlander PHEV.