Καλά πήγε αυτό! Η BMW XM προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ στο Pike Peaks αλλά επέστρεψε με γερανό (video)


Ευτυχώς ο οδηγός, Matt Mullins, είναι καλά στην υγεία του ωστόσο το ρεκόρ ανάβασης για SUV παραγωγής συνεχίζει να ανήκει στην Lamborghini Urus Performante.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mobil 1 - YouTube
  • 29/6/2023

Η 101η έκδοση της εμβληματικής ανάβασης του Pikes Peak είναι παρελθόν. Έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, 25 Ιουνίου στα βουνά του Κολοράντο. Ο καιρός έκανε τη χάρη στους συμμετέχοντες κι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές. Οι περισσότερες συμμετοχές κύλησαν χωρίς πρόβλημα, με πολλούς μάλιστα να καταρρίπτουν ρεκόρ, όπως για παράδειγμα η Alpine, η οποία κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην πρώτη της ανάβαση.

Για άλλους, η μέρα δεν πήγε και πολύ καλά. Μία εξ αυτών ήταν κι η BMW, η οποία είχε βάλει στο «μάτι» το ρεκόρ ανάβασης στην κατηγορία των SUV παραγωγής, με την πιο «ακραία» έκδοση της XM, που δεν είναι άλλη από τη Label Red.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν κατάφερε να προσθέσει το συγκεκριμένο ρεκόρ στο όνομά της, αφού ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου μοντέλου, Matt Mullins, τράκαρε σε κάποιο σημείο της διαδρομής, το οποίο παραμένει άγνωστο. Ο Mullins, ευτυχώς, βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να έχει τραυματιστεί, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την XM.

Το επίσημο livestream της ανάβασης δεν κατέγραψε το συμβάν, κι έτσι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η φύση του ατυχήματος. Άγνωστο παραμένει και το εάν η BMW είχε εξοπλίσει το SUV με κάμερες, ή αν υπάρχουν πλάνα του ατυχήματος.

Παρ' όλ' αυτά, η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε Motor1.com, ότι θα ξαναπροσπαθήσει εκ νέου να καταρρίψει το ρεκόρ: «Δυστυχώς, οι ελπίδες μας για μία δεύτερη προσπάθεια με την BMW XM σήμερα ολοκληρώθηκαν με ένα αγωνιστικό συμβάν. Ο οδηγός, Matt Mullins, είναι απογοητευμένος αλλά άθικτος. Εστιάζουμε στην επαναπροετοιμασία της ομάδας και του οχήματός μας και σχεδιάζουμε να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.»

Για την ώρα, το ρεκόρ στην κατηγορία των SUV κατέχει η Lamborghini Urus Performante από την περσινή έκδοση της ανάβασης, η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 10 λεπτά και 32,06 sec, «φορώντας» ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R.

Δείτε τι απέμεινε από την BMW XM Label Red: