Καλαμάτα: Σοκαριστικό τροχαίο δύο 15χρονων με ηλεκτρικό πατίνι (video)


Τα ηλεκτρικά πατίνια και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στην Καλαμάτα και προκάλεσε τον τραυματισμό δύο 15χρονων παιδιών.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 14/6/2023

Το θέμα της ασφάλειας των ηλεκτρικών πατινιών έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μετά το σοκαριστικό τροχαίο που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, στη διασταύρωση των οδών Εθνικού Σταδίου και Κρήτης.

Όπως δείχνει το video που εξασφάλισε η ΕΡΤ πάνω στο πατίνι βρίσκονται ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών, τα οποία διασχίζουν τη διασταύρωση χωρίς να ελέγξουν αν έρχεται κάποιο όχημα.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένα αυτοκίνητο εμφανίζεται στο πλάνο και παρασύρει το πατίνι τραυματίζοντας τα δύο παιδιά. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε 20 m. μετά την διασταύρωση.

Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι το αγόρι είχε αποκομίσει πιο σοβαρούς τραυματισμούς από τη σύγκρουση, ενώ το κορίτσι έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του.

Τα παιδιά διακομίστηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το αγόρι να μεταφέρεται τα ξημερώματα στο ΚΑΤ. Εκεί άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα απώλειας μνήμης και μετά από εξετάσεις αποφασίστηκε από τους γιατρούς να γίνει διασωλήνωση.

Μετά από αυτό το σοκαριστικό τροχαίο, το θέμα της ασφάλειας των ηλεκτρικών πατινιών έρχεται ξανά στο προσκήνιο αφού το Πασχά δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών σε Πάρο και Μύκονο.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο το Παρίσι διοργάνωσε δημοψήφισμα όπου καλούσε τους πολίτες να αποφασίσουν αν πρέπει να απαγορευτεί ή όχι η κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους της πόλης. Η πρόταση για απαγόρευση συγκέντρωσε το 89% των ψήφων, με την δήμαρχο Anne Hidalgo να ανακοινώνει ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο συζητήσεων αφού οι βιομηχανίες παραγωγής και εκμετάλλευσης των ηλεκτρικών πατινιών αμφισβητούν το αποτελέσμα αφού δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή – ψήφισαν μόλις το 7,46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.