Καναδός «επένδυσε» 140.000 δολάρια σε ένα VW Golf GTI του 1983


Ένας Καναδός ξόδεψε μια περιουσία για την αναβάθμιση του λατρεμένου του VW Golf, το οποίο διατηρεί στην κατοχή τα τελευταία 37 χρόνια.

  • 26/2/2020

Η σχέση του Derek Spratt, ενός ασπρομάλλη Καναδού, με το ασημί VW Golf GTI που απέκτησε πριν από 37 χρόνια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και… παθολογική, κρίνοντας από το γεγονός ότι ο 60χρονος αφιέρωσε χωρίς υπερβολή 12.000 ώρες προσωπικής εργασίας και το ποσό των 140.000 ευρώ μόνο και μόνο για να αναβαθμίσει το αγαπημένο του VW.

Μάλιστα ο Καναδός κατέγραψε σε περισσότερα από 180 video τις εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν στο VW Golf GTI του 1983, το οποίο από τους 90 εργοστασιακούς ίππους έφτασε να αποδίδει 240.

Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν τόσο στην ανάρτηση του αυτοκινήτου όσο και στο σύστημα μετάδοσης το οποίο αποτελείται πλέον από ένα νέο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife.

Μάλιστα ο Καναδός αντικατέστησε ορισμένα από τα μέρη του VW Golf GTI, όπως οι προφυλακτήρες και η τρίτη πόρτα του αμαξώματος,  με ανθρακόνημα επιχειρώντας να διατηρήσει το βάρος του αυτοκινήτου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το αναβαθμισμένο VW Golf GTI του 1983 δεν ζυγίσει περισσότερα από 820 κιλά, γεγονός που σε συνδυασμό με τους 240 ίππους του κινητήρα των 1.600 κ.εκ. εξασφαλίζει επιδόσεις ενός αυθεντικού sportscar.

Το επόμενο project του Derek Spratt, αφορά ένα VW Beetle στο οποίο ο Καναδός θα επιχειρήσει να τοποθετήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.