Κάποιος αγόρασε πέντε Fenyr SuperSport!


Αν σκεφτεί κανείς πως το κάθε hypercar κοστίζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια τότε γίνεται αντιληπτό γιατί αυτή η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/8/2019

Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποια φήμη αλλά για επίσημη πληροφόρηση από την W Motors που κατασκευάζει το περιβόητο Fenyr Supersport. Προφανώς ευχαριστημένη, η αραβική εταιρία ανακοίνωσε στο Facebook πως και τις τελευταίες 5 Fenyr SuperSport τις αγόρασε ο Tetsumi Shinchi, ένας επιχειρηματίας από την Ιαπωνία και φανατικός συλλέκτης υπέρ-κατασκευών, έναντι συνολικά 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Κάτω από το καπό κάθε hypercar υπάρχει ένας twin-turbo επίπεδος εξακύλινδρος με χωρητικότητα 3,8 lt. Η απόδοση είναι στα 790 PS με ροπή στα 960 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη. Από πλευράς επιδόσεων τα 0-96 km/h ολοκληρώνονται σε 2,8 sec με την τελική να αγγίζει τα 400 km/h. Και τα πέντε Fenyr θα φιγουράρουν στην έκθεση Mega Supercar στην Fukuoka το 2021.

Αυτά σύμφωνα με την W Motors από την Μέση Ανατολή που είχε γίνει γνωστή από το Lykan HyperSport που είχε κάνει ντεμπούτο πριν από τέσσερα χρόνια στο Dubai Motor Show. Κάτω από το καπό του Fenyr SuperSport υπήρχε ένας επίσης «flat-six» 4 λίτρων με twin-turbo. Η απόδοσή του άγγιζε τους 900 PS και εδώ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.