KARENTA: VW Golf GTI Edition 30


Από το 1976 μέχρι σήμερα, το λογότυπο GTI αποτελούν συνώνυμο της μέγιστης οδηγικής απόλαυσης.
  • 9/5/2007

Από το 1976 μέχρι σήμερα, το λογότυπο GTI αποτελούν συνώνυμο της μέγιστης οδηγικής απόλαυσης. Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια παραγωγής του Golf GTI, η Volkswagen δημιούργησε μια μοναδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση και τη μεγαλύτερη ισχύ από οποιοδήποτε προηγούμενο GTI. To Golf GTI Edition 30, διαθέτει ένα πανίσχυρο κινητήρα 2.0L FSI Turbo που αποδίδει 230 ίππους και εφοδιάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με σειριακό κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων DSG. Σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση Golf GTI, το Golf GTI Edition 30 διαθέτει πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και χαρακτηριστική εμφάνιση που μόνο μια επετειακή έκδοση μπορεί να προσφέρει. Οι τιμές του Golf GTI Edition 30 ξεκινούν από τα 33.850 ευρώ.

ΡΕΚΟΡ:Με Goodyear η Jeep στα 6.640 μέτρα
Ο Matthias Jeschke από το Limburg της Γερμανίας, οδηγός και λάτρης των extreme δραστηριοτήτων, πέτυχε με την ομάδα του ένα παγκόσμιο υψομετρικό ρεκόρ για οχήματα στις Χιλιανές Άνδεις. Κατέκτησε το υψηλότερο ηφαίστειο επί της γης, το Ojos del Saladao, με δύο Jeep Wrangler εφοδιασμένα με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της Goodyear. Η ομάδα συνάντησε μεγάλα εμπόδια σε μία επίπονη πορεία προς την κορυφή όπως, για παράδειγμα, έναν παγετώνα με βαθιές ρωγμές, απότομες πλαγιές, ψηλά και παγωμένα βράχια, έναν βράχο-τοίχο ύψους 10μέτρων καθώς και μία παγωμένη λίμνη με ρωγμές.

Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου ρεκόρ του, ο Jeschke εμπιστεύτηκε τα ελαστικά της Goodyear Wrangler MT/R διάστασης 255/75R17: «Αυτό το ελαστικό είναι ιδανικά σχεδιασμένο για κοφτερά βράχια, πετρώδεις πλαγιές και πάγο» είπε. Φουσκωμένα με πίεση μόλις 0.5 bar ειδικά για οριακό υπέδαφος, τα ελαστικά αυτά έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή τους, χωρίς ούτε ένα κλατάρισμα.