Κατ’οίκον θα αποστέλλονται οι κλήσεις στους παραβάτες της Λ.Ε.Α.


Με τοποθέτησή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για όσους παραβιάζουν τη Λ.Ε.Α.

  • 3/5/2022

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μειωθεί ο αριθμός των οδηγών που παραβιάζουν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στους αυτοκινητόδρομους.

Το σχέδιο προβλέπει τη λήψη φωτογραφίας των οχημάτων και την αποστολή της κλήσης κατ’οίκον. Με αυτόν τον τρόπο οι παραβάτες δεν θα μπορούν να ξεφύγουν από τη… δαγκάνα του νόμου ενώ την ίδια στιγμή δεν θα παρακωλύεται η κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους, κάτι που θα συνέβαινε αν η βεβαίωση της παράβασης γινόταν επί τόπου.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ξεκαθαρίζει ότι η Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών.

Για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 200€ ενώ αφαιρείται η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες.