Κατάρριψη drone με lazer (Video)


Βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας μοιάζει το video που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ναυτικό, στο οποίο εμφανίζεται ένα οπλικό σύστημα τεχνολογίας lazer να καταρρίπτει ένα drone.

  • 26/5/2020

Την κατάρριψη ενός drone με οπλικό σύστημα τεχνολογίας Lazer πέτυχε το αμερικανικό ναυτικό δίνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα video το οποίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα μη επανδρωμένα drones αποτελούν μια σημαντική απειλή καθώς πέρα από την ικανότητα καταγραφής στρατηγικών θέσεων, έχουν την ικανότητα να φέρουν και οπλικά συστήματα και να βάλουν στόχους από αρκετά μεγάλη απόσταση.

Συνεπώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα επιτρέπει την κατάρριψή τους κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα για ένα καταδιωκτικό με το μέγεθος του Portland το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ευάλωτο σε επιθέσεις από αέρα.

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό εξελίσσει οπλικά συστήματα τεχνολογίας lazer από το 2011, ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα από αυτά φτάνει στο επίπεδο να δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Αν και δεν δόθηκαν στη δημοσιότητες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου οπλικού συστήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες ή ακόμα και από την απόσταση, προσφέροντας τη δυνατότητα να βάλλει τον στόχο πριν αυτός αποκτήσει τη δυνατότητα αντίδρασης.