Κατασκευάζοντας μία χειροποίητη, ξύλινη, Mustang Shelby GT500 (βίντεο)


Από Shelby GT500 υπάρχουν οι λίγες αυθεντικές, άφθονα μεταλλικά μοντελάκια στο εμπόριο, καθώς και μία μοναδική ξύλινη, που αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 8/9/2020

Στο YouTube και στα social media μπορεί κανείς να βρει άπειρα βιντεάκια από τύπους που δουλεύουν ξύλο, γυαλί και μέταλλο, δημιουργώντας όμορφα αντικείμενα. Αυτά συνήθως περνάνε αδιάφορα, σε άλλες αναζητήσεις. Sτην προκειμένη όμως περίπτωση είναι δύσκολο να προσπεράσουμε το βίντεο που ανέβασε το κανάλι Woodworking Art, με την κατασκευή μίας Shelby GT500 του 1967.

Η διάρκεια του υλικού αυτού είναι μόλις οκτώ λεπτά, στην πράξη όμως απαιτήθηκαν τρεις εβδομάδες δουλειάς για να μετατραπούν μερικά άχρηστα κομμάτια ξύλου σε μία πανέμορφη Mustang. Φυσικά ο καλλιτέχνης αυτού του αυτοκινήτου δεν δείχνει άσχετος με το αντικείμενο. Πέρα από μία ευρεία γκάμα εξειδικευμένων εργαλείων χρησιμοποιεί σκαρπέλα και διάφορα άλλα στοιχεία για να σμιλεύσει τις εξωτερικές επιφάνειες.

Δεν περιορίζεται όμως μόνο στην πιστότητα της εξωτερικής εμφάνισης. Φροντίζει και για τις επιμέρους λεπτομέρειες, ώστε το τελικό δημιούργημα να μπορεί να κινεί τους τροχούς του, να στρίβει το τιμόνι και να ανοίγει το καπό. Το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει, καθώς πολλοί θα ήθελαν ένα τέτοιο ξύλινο γλυπτό στη βιβλιοθήκη τους.