Κατασκευάζοντας την πρώτη Alfa Romeo Tonale


Η Alfa Romeo Tonale συμπληρώνει αυτές τις ημέρες δύο χρόνια ζωής, παρά το γεγονός ότι το λανσάρισμά της στην ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

  • 6/3/2021

Ήταν Μάρτιος του 2019 όταν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης άνοιγε τις πύλες της για τελευταία φορά, φιλοξενώντας ουκ ολίγες τετράτροχες πρεμιέρες. Μία από αυτές είχε ένα ξεχωριστό, ενδιαφέρον, καθώς έφερε τη σχεδιαστική υπογραφή ενός ταλαντούχου Έλληνα σχεδιαστή.

Του γνωστού στους περισσότερους Αλέξανδρου Λιώκη, το δημιούργημα του οποίου αποτέλεσε το κεντρικό έκθεμα της Alfa Romeo και ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στη σάλα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο λόγος φυσικά για την Alfa Romeo Tonale, ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV που αναμένεται να χαρίσει ανάσα ζωή στην μιλανέζικη φίρμα και να την επανατοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αγοράς.

Δύο χρόνια μετά, η Alfa Romeo Tonale παραμένει στα «συρτάρια» των Ιταλών –οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν το λανσάρισμά της στα τέλη της φετινής χρονιάς- και στις καρδιές όλων όσων γοητεύτηκαν από τον καλλίγραμμο σχεδιασμό της.

Αφορμή για να επαναφέρουμε στις μνήμες τα όσα ζήσαμε στη Γενεύη τον Μάρτιο του 2019 αποτέλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε σε γνωστή πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού του FCA Europe, Klaus Busse.

O Γερμανός σχεδιαστής μάς χάρισε μοναδικές εικόνες από την κατασκευή της πρώτης Alfa Romeo Tonale, η οποία λίγες ημέρες μετά βρέθηκε στη Γενεύη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν υφίσταται, με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να κρατηθεί όρθια και να μετασχηματιστεί ενόψει της σαρωτικής επέλασης της ηλεκτροκίνησης.