Κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την επόμενη Mercedes SL Roadster


Σε μία επίσημη «διαρροή», η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επόμενη γενιά SL, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση εξέλιξης και δοκιμών.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 27/8/2020

Όπως φαίνεται, η επόμενη γενιά της SL-Class έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε δημόσιους δρόμους. Φυσικά, υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν πρόκειται να τη δούμε σύντομα να κάνει ντεμπούτο. Για την ακρίβεια, το πιο πιθανό σενάριο θέλει το λανσάρισμα της νέας SL να γίνεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που κάνουν την αναμονή να αξίζει, όλο αυτό το διάστημα. Η ίδια η Mercedes-Benz, συνοδεύει αυτές τις φωτογραφίες με τη δήλωση ότι το θρυλικό roadster επιστρέφει στις ρίζες του, που βρίσκονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 1952. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού δεν είναι η Mercedes-Benz που εξελίσσει το μοντέλο αλλά η Mercedes-AMG, το παρακλάδι της εταιρίας για τις σπορ προτάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα διατηρήσει την πολυτέλεια και το κύρος που χαρακτηρίζει το κορυφαίο roadster της γερμανικής φίρμας, ταυτόχρονα όμως θα ενισχυθεί ο Gran Turismo χαρακτήρας του, προσεγγίζοντας περισσότερο στα χωράφια των αμιγώς σπορ προτάσεων. Από τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλά, αφού τα αυτοκίνητα φέρουν ένα βαρύ καμουφλάζ. Γίνεται όμως εμφανές το σουλούπι τους, καθώς και η προσπάθεια της φίρμας να διατηρήσει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα την οροφή.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, η επόμενη SL-Class θα επανέλθει στη λογική της μαλακής, αναδιπλούμενης οροφής. Μία επιλογή που μειώνει το συνολικό βάρος, χωρίς να υστερεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με μία αντίστοιχη. σκληρή οροφή. Φήμες μάλιστα λένε πως θα προσφέρεται σε μία 2 2 διαμόρφωση εσωτερικού. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι πίσω από αυτή, έχουν επιλέξει να εμπνευστούν από την αυθεντική 300 SL, ένα από τα αυτοκίνητα-σταθμούς στην ιστορία της εταιρίας, αν όχι το πιο εμβληματικό όχημα που έβγαλε ποτέ.

Τώρα σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, οι προβλέψεις θέλουν τις βασικές εκδόσεις να είναι παραδοσιακά πισωκίνητες, ενώ αυτές με τα κορυφαία σύνολα να περνάνε την κίνηση και στους 4 τροχούς. Λογικά οι κινητήρες της θα είναι ανάλογοι της επόμενης AMG GT, με βασική έκδοση την SL 43 και κορυφαία την υβριδική SL 73e 4Matic που θα αγγίζει τους 800 ίππους!