Καθοδόν το ανανεωμένο Opel Astra


Το Astra θα περάσει σύντομα από ένα facelift με διακριτικές αλλαγές, αναβαθμισμένους κινητήρες και μία GSi έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2019

Τα SUV μπορεί να γνωρίζουν εκρηκτική απήχηση αλλά η κατηγορία των κλασικών hatch θα συγκεντρώνει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά τους τελευταίους μήνες ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί με την έλευση των νέων Ford Focus, Kia Ceed και Toyota Corolla, ενώ το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ακόμη ψηλότερα με τα επερχόμενα Seat Leon και VW Golf.

Για αυτό και το Opel Astra θα χρειαστεί να ανανεωθεί μέσα στη χρονιά ώστε να συνεχίσει ανανεωμένο στο πεδίο δράσης του και μέχρι να αντικατασταθεί το 2022 από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και που θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες του ομίλου PSA.

Έως τότε το Astra που έχει εξελιχθεί από την GM θα αναβαθμιστεί με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και σημειακές αλλαγές στο αμάξωμα, όταν στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι ανάλογου μήκους με την πιο πρόσφατη εκδοχή του συστήματος πολυμέσων.

Στους κινητήρες δεν θα υπάρχουν αλλαγές και η γκάμα θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.000άρη, το μεγαλύτερο στα 1.400 cc και τον diesel στα 1.600 cc. Μια νέα GSi έκδοση θα προστεθεί πλαισιώνοντας τις αντίστοιχες των Corsa και Insignia.