Κέρδη-μαμούθ για την Panasonic λόγω ηλεκτροκίνησης


Τα κέρδη της Panasonic για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου αυξήθηκαν στα 950 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 50% υψηλότερα από τις προβλέψεις, αποτελώντας συνάμα τις υψηλότερες επιδόσεις της για το πρώτο τρίμηνο από το 2008.

  • 29/7/2021

Η Panasonic, βασικός προμηθευτής μπαταριών της Tesla Inc, άλλαξε γραμμή πλεύσης εγκαταλείποντας τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη χαμηλού περιθωρίου κέρδους και πλέον επικεντρώνεται στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στα εξαρτήματα βιομηχανικής χρήσης και σε μηχανήματα παραγωγής, παρόλο που και οι οικιακές συσκευές της, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών και των τηλεοράσεων, έχουν πουλήσει καλά φέτος, καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κερδοφορία από την αυτοκινητοβιομηχανία ήταν όμως αυτή που αυξήθηκε κατακόρυφα επωφελούμενη από την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρά τις ζημίες που είχε σημειώσει έναν χρόνο νωρίτερα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Tesla όταν και αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο κοινοπραξίας της στη Νεβάδα.

Η Panasonic εγκαινίασε μια δοκιμαστική γραμμή παραγωγής στην Ιαπωνία για να κατασκευάσει τις κυψέλες μπαταριών 4680 της Tesla, οι οποίες θα μειώσουν στο μισό το κόστος της μπαταρίας και θα την βοηθήσουν να αυξήσει την παραγωγή μπαταριών κατά 100 φορές έως το 2030. Επίσης προσθέτει μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Νεβάδα ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει και μια μονάδα παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη που θα προμηθεύει τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική εταιρεία συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Toyota.

Με πληροφορίες από το Reuters