Kia Stinger: Φήμες για παύση της παραγωγής το 2022


Το Kia Stinger φαίνεται πως θα πάψει να παράγεται από την Κορεάτικη μάρκα μετά την άνοιξη του 2022.

  • 19/7/2021

Το Kia Stinger βρίσκεται στην παραγωγή από το 2017, όντας το πρώτο sports sedan της Κορεάτικης φίρμας.

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι πωλήσεις του δεν δικαιολογούν στην εταιρεία τη συνέχιση της παραγωγής του, αν κρίνουμε κι από το ρεπορτάζ που έρχεται από τη Νότια Κορέα.

Πιο συγκεκριμένα, το Korean Car Blog επικαλείται πηγές από τοπικούς φορείς, που μιλούν για ένα νέο παραγωγικό πλάνο από τη μεριά της Kia, που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτό, η Kia θα σταματήσει να παράγει το Stinger στις εγκαταστάσεις της στην πόλη της Gwangmyeong, εστιάζοντας τους πόρους της στην κατασκευή νέων υβριδικών οχημάτων - μεταξύ άλλων, και ενός υβριδικού Carnival minivan.

Η διαδικασία παύσης της παραγωγής του Stinger θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις αρχές του 2022, και θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του ίδιου έτους.

Ωστόσο, είναι σώφρων να έχει κανείς στον νου του πως πρόσφατα το μοντέλο υπέστη facelift για όλες τις αγορές παγκοσμίως, ενώ στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε και μία νέα έκδοση του αυτοκινήτου.

Ενδεχομένως η Kia να κρατήσει την παραγωγή του Stinger σε εργοστάσια που διατηρεί εκτός της Νοτίου Κορέας, σε χαμηλότερα επίπεδα.