Kia: Τα Sportswagon και XCeed είναι τα πρώτα εξηλεκτρισμένα Ceed!


Τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα αποκτούν plug-in υβριδικές εκδόσεις που μπορούν να κινηθούν ηλεκτρικά για περίπου 60 km.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/9/2019

Πριν από λίγους μήνες είχε ανανεωθεί το Hyundai Ioniq, τόσο στην ηλεκτρική του όσο και στην PHEV εκδοχή του. Με το ίδιο σύστημα πρόωσης της τελευταίας έκδοσης εφοδιάζονται και τα δύο πρώτα εξηλεκτρισμένα Ceed που θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τις αρχές του νέου έτους.

Κάτω από το καπό και των δύο μοντέλων υπάρχει ένας τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.600 cc που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 44,5 kW με την συνολική απόδοση να διαμορφώνεται στα 141 PS και στα 265 Nm. Η κίνηση περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις.

Σχετικά με τις επιδόσεις το υβριδικό Ceed Sportswagon χρειάζεται 10,8 sec για τα 0-100 km/h, ενώ το υβριδικό XCeed 11,0 sec. Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι μπαταρίες 8,9 kWh που προσφέρουν περίπου 60 km καθαρής ηλεκτροκίνησης.

Λόγω του όγκου τους οι χώροι αποσκευών έχουν μειωθεί για τα Sportswagon και XCeed στα 437 lt και 291 lt, αντίστοιχα (από 60 και 426, ομοίως). Το πεντάθυρο Ceed PHEV αναμένεται στην διάρκεια της επόμενης χρονιάς.