KIA XCeed: Το νέο πρόσωπο της περιπέτειας


Έναν νέο “παίκτη” αποκτά η ευρύτερη κατηγορία των crossovers μετά την απόφαση της KIA να χαρίσει έναν περιπετειώδη χαρακτήρα στο μέχρι σήμερα γνωστό Ceed.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/6/2019

Τον τέταρτο κατά σειρά τύπο αμαξώματος αποκτά η γκάμα του KIA Ceed, καθώς μετά τις hatchback, station wagon και shooting brake εκδόσεις, το κορεατικό μικρομεσαίο μάς συστήνεται ως ένα τυπικό crossover.

Το KIA XCeed, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, με τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους των τροχών να συνυπογράφουν την ιδιαιτερότητα του.

Με τη σειρά της, η ψηλότερα τοποθετημένη θέση οδήγησης προσφέρει καλύτερη εποπτεία του δρόμου, στοιχείο που συναντάται κατά κύριο λόγο σε SUV.

Παρά το γεγονός ότι η KIA δεν έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες για το Xceed -αυτό πρόκειται να γίνει στις 26 Ιουνίου όταν και θα αποκαλυφθεί πλήρως η κορεατικής πρόταση- οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν πρόκειται να διαφέρουν σημαντικά από εκείνες των υπόλοιπων.

Στην βάση της γκάμας του κορεατικού crossover θα τοποθετηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου, ενώ ένα σκαλί ψηλότερα η KIA θα προσφέρει τον τετρακύλινδρο σύνολο του 1,4 λίτρου.

Για εκείνους που θα επιλέξουν μια πετρελαιοκίνητη έκδοση, οι λύσεις προκύπτουν από τον 1.600άρη κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρεται σε διαμορφώσεις των 115 και 136 ίππων.