Κηφισός: Νέος ασφαλτοτάπητας και φώτα LED για μεγαλύτερη ασφάλεια


Συνεχίζονται τα έργα της Περιφέρειας Αττικής - Μέχρι τα τέλη Αυγούστου ο νέος φωτισμός στον Κηφισό.

  • 19/8/2022

Η «μεταμόρφωση» της Λεωφόρου Κηφισού, με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μέσω των έργων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής βάσει του στρατηγικού σχεδίου 7 αξόνων για τη βελτίωσή της.

Η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα καθόδου του Κηφισού προς Πειραιά, από την Αττική οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τοποθετήθηκε νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας αθόρυβης κύλισης, έγιναν νέες διαγραμμίσεις και παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα  φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης τύπου Led.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των φωτιστικών παλαιού τύπου από τα νέα, στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα έχει τοποθετηθεί και ο νέος αρχιτεκτονικός φωτισμός στην πρώτη γέφυρα της λεωφόρου και συγκεκριμένα στο ανισόπεδο κόμβο Κηφισού - Πέτρου Ράλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της εβδομάδας, η Τροχαία είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, που θα ισχύουν από τις 22 Αυγούστου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2022 από τις 22:00 ως τις 06:00 της επόμενης μέρας, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τεχνολογίας LED για τον Φωτισμό και την ανάδειξη Γεφυρών του οδικού Δικτύου της Περιφέρειας Αττικής».

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια, στη Λεωφόρο Κηφισού έχουν ήδη τοποθετηθεί 5 σύγχρονες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση πληροφόρηση των οδηγών, τόσο για τους χρόνους διαδρομής όσο και για έκτακτα συμβάντα.

Τη δική τους συνδρομή για την άμεση εξυπηρέτηση και ασφάλεια των οδηγών προσφέρουν και τα οχήματα οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής, τα οποία επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι εργασίες στον Κηφισό θα συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η καθολική συντήρηση και αναβάθμιση του κεντρικότερου οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου.

«Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής η Λεωφόρος Κηφισού, εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλής για όλους τους χρήστες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, καθώς η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.