Κίνα: Γουρούνια αντί για ανδρείκελα σε crash tests


Κινέζοι ερευνητές τοποθέτησαν γουρούνια στη θέση των ανδρείκελων κατά τη διάρκεια δοκιμών πρόσκρουσης.

  • 4/11/2019

Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2017 με σκοπό να αναδείξει τις συνέπειες μιας πρόσκρουσης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών αποτέλεσε την αφορμή για να αποκαλυφθεί το ένοχο μυστικό των ίδιων των ερευνητών.

Οι τελευταίοι δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν γουρούνια στη θέση των γνωστών σε όλους ανδρείκελων ώστε να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή προσομοίωση των συνθηκών και των συνεπειών μιας σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τους Κινέζους ερευνητές, η επιλογή των γουρουνιών δεν έγινε τυχαία, καθώς ανατομικά έχουν πολλές ομοιότητες με τον ανθρώπινο οργανισμό, ισχυρισμό που αντικρούει ο Διεθνής Οργανισμός για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων (PETA).

Μάλιστα, στην προσπάθεια να υπερασπιστούν την απόφασή τους, οι Κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι ακολούθησαν τους κανονισμούς που ορίζει η αμερικανική νομοθεσία για τη χρήση ζώων σε εργαστηριακές μελέτες.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πρόσκρουσης πραγματοποιήθηκαν με την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα, ενώ για την ώρα αγνοείται και η τύχη των 15 γουρουνιών που ανέλαβαν τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο των συμπαθέστατων κατά τ’ άλλα crash dummies.