Κλασικά Land Rover με μηδενική εκπομπή ρύπων!


H Zero Lab αναλαμβάνει την μετατροπή παλιών Land Rover που τα κάνει σαν καινούργια και εντελώς αθόρυβα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ZERO LAB
  • 5/8/2020

Μια από τις πιο τελευταίες μόδες που θα δούμε να γίνονται ακόμη δημοφιλέστερες στα επόμενο χρόνια είναι τα ηλεκτρικά restomods, δηλαδή η μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Μια από τις πιο γνωστές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό είναι η Zero Lab, η οποία έχει παρουσιάσει ενδιαφέροντα πρότζεκτ, όπως του Ford Bronco.

Πρόσφατα η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την μετατροπή και παλιών Land Rover Series III. Η μετατροπή περιλαμβάνει την αντικατάσταση του κινητήρα καύσης και τα σχετικά μηχανικά μέρη με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες.

Υπάρχουν δύο επιλογές μπαταριών. Η βασική των 85 kWh ή η μεγαλύτερη των 100 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 376 km. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ένας με ισχύ στα 600 PS, ενώ η ανάρτηση είναι νέα ανεξάρτητη και στους δύο άξονες (προφανώς η τετρακίνηση θα έχει καταργηθεί).

Τα νέα/ παλιά ηλεκτρικά Land Rover προσφέρονται σε διαφορετικά πακέτα, όπως το Beach ή το πιο παραδοσιακό Classic. Σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι στις 185.000 δολάρια. Δεν τα λες και λίγα…