Κλέβει την παράσταση το νέο pickup της Hyundai


Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Hyundai Santa Cruz αποκαλύπτουν ένα όχημα που η εταιρεία ονομάζει «Sport Adventure Vehicle» για περιπετειώδεις και φυσιολάτρεις.

  • 1/4/2021

Οι τέσσερις επίσημες φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα η κορεάτικη εταιρεία για το νέο Hyundai Santa Cruz μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευκρινείς, ωστόσο παρέχουν επαρκείς πληροφορίες για την εξωτερική, κυρίως εμφάνισή του.

Όπως παρατηρούμε λοιπόν διαθέτει αρκετά δυναμικό και μυώδες σχήμα με επιρροές από το νέο Tuscon και Elantra, που κυρίως αφορούν την εμπρός όψη και τα φωτιστικά σώματα.

Αν και αφορά όχημα που ξεκάθαρα ανήκει στην κατηγορία των pickup, η Hyundai ανακοινώνει πως το νέο Santa Cruz, το οποίο βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, ανήκει στα SAV (Sport Adventure Vehicle) με ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει για το χαρακτήρα του.

Η έντονη κλίση του παρμπρίζ παραπέμπει ίσως περισσότερο σε ένα crossover, παρά σε ένα pickup μοντέλο, ενώ η μοντέρνα γραμμής της σιλουέτας του από το πλάι, το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα περισσότερα της κατηγορίας, αφού ενώνει την καμπίνα με την καρότσα πιο γλυκά, με ομαλότερο τρόπο δηλαδή.

Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει η μεγάλη επιγραφή του λογότυπου Santa Cruz πάνω στην πόρτα, αλλά και τα σύγχρονα τύπου LED οριζόντια φωτιστικά σώματα σχήματος Τ.

Άλλο ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό είναι το σκαλοπάτι που ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα για μεγαλύτερη διευκόλυνση πρόσβασης στην καρότσα.

Λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη και το εσωτερικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Παρόλα αυτά το νέο pickup της Hyundai αναμένεται να διαθέτει ικανό σύστημα τετρακίνησης για τις εκτός δρόμου εξορμήσεις και πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Η παραγωγή του Santa Cruz ξεκινά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.