Κλεφτές ματιές στη νέα Skoda Fabia


Λίγες εβδομάδες μόλις έμειναν για το επίσημο ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας, μεγαλύτερης, οικονομικότερης και πιο σύγχρονης Skoda Fabia

  • 26/4/2021

Πριν από λίγες ώρες ήταν το εσωτερικό της νέας Skoda Fabia εκείνο που μας απασχόλησε, αναδεικνύοντας την πρόθεσή του να αφήσει πίσω το αμφιλεγόμενο παρελθόν του και να υποδεχθεί με μεγαλοπρέπεια τη νέα ψηφιακή εποχή.

Σήμερα σειρά έχουν οι νέες ψηφιακές αποτυπώσεις της τέταρτης κατά σειρά γενιάς του αυτοκινήτου, οι οποίες αποκαλύπτουν με ακρίβεια… χιλιοστού την εικόνα του.

Το τσέχικο hatchback θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB-A0, παρουσιάζοντας ουσιαστικές βελτιώσεις σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Τα ανεπίσημα σκίτσα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από το «Kolesa.ru» εμφανίζουν σε μεγάλο βαθμό την τελική μορφή που θα έχει το νέο μοντέλο.

Και όπως μας έχει συνηθίσει η Skoda, η νέα γενιά Fabia, θα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη, με το μήκος των 4.107 χιλιοστών να την καθιστά ελάχιστα κοντύτερη από το VW Golf 4, που είναι μια κατηγορία πάνω. Μεγαλύτερο κατά 50 λίτρα, θα είναι και το πορτ-μπαγκάζ, αγγίζοντας πλέον τα 380 λίτρα συνολικά.

Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγες μέρες εντελώς νέος θα είναι ο 4κύλιδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων TSI με μέγιστη ισχύ 152 ίππους και 250 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Ο συντελεστής αεροδυναμικής έχει βελτιωθεί από το 0.32 στο 0.28.

Η βασική έκδοση του μοντέλου θα εφοδιάζεται με τον γνωστό 3κύλινδρο MPI κινητήρα των 1,0 λίτρων μαζί με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με πέντε σχέσεις. Αμέσως μετά θα τοποθετείται το ισχυρότερο 1.000άρι TSI μοτέρ (σε δύο εκδόσεις), που θα διατίθεται προαιρετικά και με κιβώτιο DSG.  

Όπως αναμενόταν η νέα Skoda Fabia δεν θα χρησιμοποιήσει ξανά κάποιον πετρελαιοκινητήρα στη γκάμα της. Η νέα γενιά του wagon θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023.