Κόβει την ανάσα αυτή η Porsche 906 Homage


Το 1966 η Porsche είχε παρουσιάσει ένα από τα πιο ένδοξα αγωνιστικά στην ιστορία της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: angelini_riccardo_ (instagram)
  • 8/4/2020

Το αγωνιστικό είχε την εσωτερική κωδική ονομασία 906 και για πρώτη φορά εμφανίσθηκε εκείνη την χρονιά στον 24ώρο αγώνα της Daytona. Οι δύο οδηγοί, οι Hans Herrmann και Herbert Linge, είχαν τερματίσει στην 6η θέση της γενικής κατάταξης και στην 1η των δίλιτρων πρωτότυπων. Στο Targa Florio η πρώτη νίκη για την 906 ήρθε αφήνοντας πίσω την Ferrari σηματοδοτώντας μια ένδοξη εποχη με πολλές διακρίσεις.

Τον Riccardo Angelini προφανώς και δεν τον γνωρίζαμε μέχρι να ανακαλύψουμε τις πολύ όμορφες σχεδιαστικές του προσεγγίσεις για μια αναβίωση της 906. Η οποία ήταν το τελευταίο αγωνιστικό της Porsche που είχε και άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους με έναν «επίπεδο» εξακύλινδρο 1,9 lt και απόβαρο μόλις 580 kg.

Ο Angelini μας δίνει μια πολύ όμορφη επαναφορά της 906 με έντονα μοντέρνα σχεδίαση που μας παραπέμπει τόσο σε πρωτότυπο του Le Mans όσο και σε ένα πιθανό διάδοχο της 918 Spyder. Ακόμη και αν αυτός θα είναι ηλεκτροκίνητος και θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος πρόωσης της Taycan. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Porsche εγκατέλειψε το Le Mans για χάρη της Formula E.