«Κολάζει» ο ήχος της Bugatti Bolide (video)


Είναι κάτι περισσότερο από συγκλονιστικός κατά την εκκίνηση, ο ήχος που κάνει η μία και μοναδική Bugatti Bolide των τεσσάρων turbo, 16 κυλίνδρων και... 1.875 ίππων.

  • 16/6/2021

Η Bolide  είναι η πιο ακραία Bugatti που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το ένα και μοναδικό κομμάτι παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020, είναι ένα …«κτήνος» περιορισμένου βάρους, μια ρουκέτα 1.875 ίππων που προορίζεται για την πίστα. Ένα θα σας υπενθυμίσουμε. Τέσσερα turbo και 16 κύλινδροι (διάταξης W), βρίσκονται στα εντόσθια αυτού του «θηρίου».

Το κανάλι NM2255 στο YouTube είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και ζωντανά πως μοιάζει αυτό το «εξωγήινο» hypercar, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Monza του Μιλάνου. Τι να πούμε για τις αναλογίες, το σχήμα, την επιθετική όψη, όλα είναι στον υπερθετικό βαθμό. Κατά τη γνώμη μας, ξεχωριστό χαρακτηριστικό αποτελούν αναμφίβολα τα καταπληκτικά φωτιστικά σώματα πίσω, σχήματος Χ.

Άλλο να το βλέπεις από την κάμερα ή τον υπολογιστή σου όμως και διαφορετικά να το έχεις μπροστά. Όπως και να ‘χει, το θέμα του video δεν έχει να κάνει με το πώς μοιάζει εμφανισιακά η Bolide, αλλά το πώς ακούγεται. Επειδή δεν χρειάζεται να τηρούνται προδιαγραφές για ρύπους ή για θόρυβο, ο ήχος είναι δυνατός. Πολύ δυνατός. Ειδικά κατά την εκκίνηση, αλλά και στο ρελαντί.

Δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε πως μπορεί να κάνει με το πεντάλ του γκαζιού στο πάτωμα, σε μια πίστα. Θα πρέπει να σου σηκώνεται η τρίχα. Συγκλονιστικό!