Κορεάτικες μπαταρίες νέας γενιάς για το αυτοκίνητο της Apple!


Υψηλά ιστάμενοι στην Apple μετέβησαν στην Νότια Κορέα πρόσφατα, για να συζητήσουν με προμηθευτές και συνεργάτες για την κατασκευή του Apple Car.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/8/2021

Από τα τέλη του 2020, η Apple έχει μπει ξανά στη διαδικασία έρευνας και εξέλιξης του αυτοκινήτου της. Σε αυτό το πλαίσιο, βρέθηκε κοντά στο να προχωρήσει σε επίσημη συμφωνία με τη Hyundai για σύμπραξη σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό το πλάνο δεν έχει προχωρήσει, και υψηλά ιστάμενα μέλη της εταιρείας από το Cupertino έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε νέους συνεργάτες και προμηθευτές από την Νότια Κορέα.

Ρεπορτάζ των The Korea Times αναφέρει πως η Apple είχε συναντήσεις με την SK Innovation, που κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και την LG Electronics.

Παράλληλα, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μπαταρίες λιθίου φωσφορικού σιδήρου, που θεωρούνται πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές από εκείνες ιόντων λιθίου, που κυριαρχούν στην αγορά. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι πως δεν αποδίδουν το ίδιο καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες, όμως δεν υπερθερμαίνονται, κι άρα δε φθείρονται, το ίδιο γρήγορα με τις ιόντων λιθίου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, το περιώνυμο Apple Car αργεί. Όλα τα concept που έχουν σχεδιαστεί από τρίτους είναι αποκυήματα της φαντασίας των καλλιτεχνών, κι όσο η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος για αυτό το project, τόσο λιγότερες θα είναι οι λεπτομέρειες που θα γίνονται γνωστές.