Κορωνοϊός: Αναβάλλεται και το Pikes Peak (Video)


Οι διοργανωτές του Pikes Peak International Hill Climb ανακοίνωσαν την αναβολή διεξαγωγής της φημισμένης ανάβασης, η οποία θα γίνει πλέον στις 30 Αυγούστου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/3/2020

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak International Hill Climb θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου, αντί της 28ης Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένη αρχικά. Αιτία για την αναβολή του «Αγώνα προς τα Σύννεφα», όπως είναι επίσης γνωστός, είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού η οποία έχει μεταβάλλει τη δραστηριότητα και τον αρχικό προγραμματισμό του μοτορσπορ και στις ΗΠΑ.

Εφέτος, είναι η 98η διοργάνωση της μοναδικής ανάβασης, η οποία έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και περιλαμβάνεται στις σημαντικότερες διοργανώσεις. Ο κ. Tom Osborne, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Pikes Peak International Hill Climb, δήλωσε σχετικά: «Αναγνωρίζοντας και κατανοώντας πλήρως την παρούσα κατάσταση με τον κορωνοϊό, το διοικητικό συμβούλιό μας αποφάσισε την αναβολή του “Αγώνα προς τα Σύννεφα” για τις 30 Αυγούστου. ‘Όπως αντιλαμβάνονται όλοι οι Αμερικανοί, υπάρχουν πολυάριθμοι παράγοντες που επηρεάζουν τη λήψη απόφασης για αναβολή, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, εντός των ΗΠΑ και παγκοσμίως. Σε αυτά, περιλαμβάνεται και η ανάβαση του Pikes Peak. Κυριότερο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων, των θεατών, των εθελοντών και των συνεργατών μας».

Η ανάβαση του Pikes Peak έχει μήκος 20 km, αποτελείται από 156 στροφές και η υψομετρική διαφορά της από τη βάση ως την κορυφή είναι 1.439 μέτρα. Ως το 2002 ήταν χωμάτινη στο σύνολό της αλλά από εκείνη τη χρονιά άρχισε η σταδιακή ασφαλτόστρωσή της ο οποία ολοκληρώθηκε το 2011. Ας θυμηθούμε την προσπάθεια του Ari Vatanen με το Peugeot 405 T16 ο οποίος το 1988 ανέβηκε το βουνό καταρρίπτοντας το ρεκόρ εκείνης της εποχής.