Συλλεκτική Bentley Continental GT ως ενθύμιο της νίκης στο Pikes Peak


ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ Η BENTLEY ΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΗΝ CONTINENTAL GT ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΥ PIKES PEAK.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/12/2019

Φυσικά, τέτοιου είδους επιτυχίες δεν μένουν αν ανεκμετάλλευτες από τα τμήματα marketing όλων των εταιρειών και φυσικά η Bentley δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Έτσι παρουσίασε μια ειδική, περιορισμένη έκδοση του κουπέ της, που διαθέτει ένα κιτ αμαξώματος από ανθρακόνημα καθώς και μια βαφή που ονομάζεται Radium by Mulliner.

Η οποία σε συνδυασμό με τις γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, την οροφή, τους εξωτερικούς καθρέφτες και το πίσω μέρος παραπέμπει άμεσα στο αυτοκίνητο που πέτυχε το ρεκόρ στο Pikes Peak.

Το εσωτερικό είναι υπερπολυτελές με επενδύσεις από αλκαντάρα και ραφές στο χρώμα του αμαξώματος ενώ στο ταμπλό υπάρχει μπόλικο ανθρακόνημα καθώς και μια απεικόνιση της ανάβαση του Pikes μαζί με το χρόνο ρεκόρ των 10:18.488 min.

Κινητήρας είναι ο W12 των 6,0 lt της μάρκας που αποδίδει 635 PS και 900 Nm που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 333 km/h και φυσικά κορυφαίες επιδόσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πράσινες δαγκάνες φρένων, μαύρες γυαλιστερές ζάντες 22 in και προαιρετικά μάσκα με το «100» που παραπέμπει στον ένα αιώνα ζωής της μάρκας.