Κούκλα αυτή η κλασική Porsche 911 της RWB


Η Porsche 911 είναι από τα αυτοκίνητα για τα οπoία οι βελτιωτές έχουν κατά καιρούς πολύ πετυχημένες εμπνεύσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/5/2019

Όπως αυτή της «RWB», με την πολύ όμορφη «Riviera Blue» βαφή την οποία έχει δημιουργήσει η «LT Motowerks» από την Καλιφόρνια. Από εκεί και πέρα, την εμφάνιση και το αμάξωμα της Porsche 911 του 1995 έχει αναλάβει η «Rauh-Welt-Begriff» («RWB») πίσω από την οποία υπάρχει ο Akira Nakai, ενώ η αναβάθμιση πιστώνεται στον Vincent Wong από την «Forgestar Wheels».

Τα παραπάνω αναφέρονται για… ιστορικούς λόγους αφού αυτή η κουκλάρα 911 έχει αλλάξει χάρη σε 17 μέρη που περιλαμβάνει το φαρδύ bodykit του αμαξώματος, με εμφατικές φούστες και θόλους τροχών και, φυσικά, μια τεράστια πίσω πτέρυγα. Μπροστά, υπάρχουν «κούφιες» Μ14 ζάντες 18x11 in και πίσω 18x13,5  in, με τις απολήξεις να έχουν ειδικά διαφράγματα για ακόμη καλύτερο ήχο.

Στο εσωτερικό, υπάρχει αγωνιστικός αέρας, με την γνωστή πεντάδα των οργάνων να έχει περίγραμμα χρωμίου και τον οδηγό -που κάθεται στο ειδικό μπάκετ- να πιάνει ένα κλασικό Momo τιμόνι, ενώ υπάρχει και σειραϊκός, ψηλός επιλογέας ταχυτήτων. Τα πεντάλ και ο χώρος τους είναι επενδυμένα με αλουμίνιο, υπάρχει κλωβός ασφαλείας και η «RWB» μάς κρατά μυστικό τη μέγιστη ιπποδύναμη. Η οποία, αναμφίβολα, θα είναι τόσο ισχυρή όσο η γοητεία αυτής της πανέμορφης, κλασικής Porsche 911.