Κρατικό ρεύμα στο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα


Όπως ανακοινώθηκε, η κινεζική κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού State Grid Corp. συνέδεσε με το δίκτυό της το εργοστάσιο της Tesla στην ασιατική χώρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/10/2019

Η State Grid Corporation of China («SGCC») θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού στον κόσμο. Όπως ανακοινώθηκε, η κινεζική εταιρεία συνέδεσε μια μονάδα παραγωγής της με το εργοστάσιο που κατασκεύασε η Tesla στη χώρα, αυξάνοντας το ποσό της ενέργειας προς αυτό και δίνοντας τη δυνατότητα κατασκευής περισσότερων αυτοκινήτων, αλλά και κάλυψης των αναγκών των εγκαταστάσεων σε ρεύμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού θα οκταπλασιάσει σταδιακά την ποσότητα ενέργειας που θα παρέχει στο εκεί εργοστάσιο της Tesla. Η τελευταία σκοπεύει να παράγει σε αυτό 1.000 Model 3 την εβδομάδα. Σε συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας του Elon Musk και της κινεζικής κυβέρνησης, η αμερικανική εταιρεία εξαιρείται από το φόρο 10% επί των πωλήσεων αυτοκινήτων που προορίζονται για την εγχώρια αγορά, ενώ έχει εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω δανεισμού από τράπεζες της απωανατολικής χώρας.