Κρίμα και άδικο: Αυτή η Jaguar E-Type βρέθηκε να σαπίζει σε μία αποθήκη (video)


Είναι λυπηρό το θέαμα ενός πανέμορφου και ιστορικού αυτοκινήτου, όπως η Jaguar E-Type, να βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, παρατημένο σε αποθήκη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: IMSTOKZE-YouTube
  • 3/12/2023

Η Jaguar E-Type υπήρξε ένα εμβληματικό μοντέλο στην γκάμα της βρετανικής μάρκας. Βρέθηκε στην παραγωγή από το 1961 ως το 1974, και απέκτησε γρήγορα μεγάλη φήμη, χάρη στη σχεδίαση του Malcolm Sayer, αλλά και τις επιδόσεις της.

Έτσι, είναι θλιβερό να τη βλέπει κανείς στη μορφή που παρουσιάζεται σε video του καναλιού IMSTOKZE στο YouTube. Η συγκεκριμένη E-Type βρέθηκε σε κάκιστη κατάσταση σε μία αποθήκη, παρατημένη από τη δεκαετία του '70. Στο οδόμετρο φαίνεται πως έχει γράψει 50.000 km, ενώ είναι άγνωστος ο λόγος για τον οποίον αφέθηκε να έχει τέτοια τύχη.

Η σκουριά έχει καλύψει κάθε εκατοστό της εμβληματικής 'Jag', κι η οροφή που λείπει φανερώνει την εξίσου κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εσωτερικό του σπορ μοντέλου, όπου η υγρασία έχει σκεπάσει με μούχλα τα πάντα. Ακόμα και το πάτωμα έχει τρύπες.

Ο εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας βρίσκεται ακόμα στη θέση του, αλλά στέκεται πάνω σε σκουριασμένα μέρη, και είναι άγνωστο αν έχει μπει μπροστά εδώ πολλά χρόνια. Το μόνο που μοιάζει να είναι σε καλή κατάσταση είναι το δοχείο λαδιού.

Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο video, το όχημα ήταν στην κατοχή ατόμου που απεβίωσε πρόσφατα. Όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί θα μετακινηθούν για να ξεκινήσουν κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, και η μοίρα τους είναι άγνωστη. Αυτή η E-Type, πάντως, μοιάζει ήδη χαμένη υπόθεση.

Δείτε το σχετικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποθήκη αυτοκινήτων γεμάτη με σκονισμένους «θησαυρούς» που βγαίνουν στο σφυρί (video)

Ένας στρατός από Ford Escort και Sierra έρχονται στο φως (video)

Ξεχασμένη συλλογή αυτοκινήτων σε εγκαταλελειμμένο μουσείο - Πόσο αξίζει (video)