Αυτή η Jaguar E-Type Roadster του 1968 μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Αν θέλετε να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα κλασικό αυτοκίνητο που θα μπορούσε να βρίσκεται σε μουσείο, τότε αυτή η Jaguar E-Type Roadster του 1968 είναι για εσάς.

  • 23/7/2022

Η συγκεκριμένη Jaguar E-Type Roadster Series 1.5 του 1968 παρέχεται σε πλειστηριασμό από την εταιρεία δημοπρασιών Bring a Trailer, και μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη προσφορά ανέρχεται στα 51.000$, ενώ σύμφωνα με τη σελίδα των πλειοδοτών έχει 64.000 km στο κοντέρ της.

Η Jaguar E-Type, η οποία είναι ουσιαστικά το ίδιο μοντέλο με την Αμερικάνικη XKE, ανήκει στην οικογένεια των Series 1.5 μοντέλων, καθώς δανείζεται στοιχεία από τη Series I και τη Series II. Η Series I χαρίζει στην E-Type τα πίσω φώτα της, ενώ το μπροστινό μέρος, η μάσκα της, είναι εμπνευσμένη από τη Series II. 

Το κλασικό, άκρως Βρετανικό μοντέλο, είναι κάμπριο και έχει μαλακή οροφή και περσιδωτή κουκούλα, ενώ διαθέτει έναν chrome καθρέφτη στη μεριά του οδηγού. Το εξωτερικό της, ολοκληρώνει ένα σετ ελαστικών 15 ιντσών, που φέρουν κόκκινες λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό της, η Jaguar E-Type Roadster είναι ντυμένη με δέρμα ανοιχτού καφέ χρώματος, το οποίο πλαισιώνει όλη την καμπίνα, τις πόρτες και τα πατάκια. 

Το θρυλικό μοντέλο της Jaguar «κρύβει» έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 4.6 lt που αποδίδει 246ps ιπποδύναμης και 356Nm ροπής, ενώ φέρει ένα σύστημα μετάδοσης τεσσάρων σχέσεων, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.