Ξεχασμένη συλλογή αυτοκινήτων σε εγκαταλελειμμένο μουσείο - Πόσο αξίζει (video)


Μερικές Shelby Mustang, Rolls-Royce και Chevy Camaro παρέμειναν κρυμμένες για πολλά χρόνια κι ήρθε η ώρα να ξαναβγούν στο φως.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Classic Car Rescue - YouTube
  • 14/9/2023

Τα barn finds παρουσιάζουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια αυτοκίνητα που έχουν αφεθεί στο έλεος της σκόνης, της φύσης και των καιρικών φαινομένων. Το συγκεκριμένο είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο, αφού πρόκειται μάλλον για την πιο σπάνια κι ακριβή συλλογή αυτοκινήτων που έχει βρεθεί παρατημένη σε κάποια αποθήκη ή αχυρώνα.

Το κόστος μερικών από σχεδόν 200 οχήματα στο video του Classic Car Rescue ξεπερνά τα 1 εκατ. ευρώ, αποτελώντας πραγματικά μια συλλογή γεμάτη «διαμάντια» της αυτοκίνησης. Ο χώρος που στεγάζει τα οχήματα δεν είναι αποθήκη, ούτε αχυρώνας, αλλά ένα εγκαταλελειμμένο μουσείο, δίνοντας στη συλλογή μια ακόμη νότα πολυτέλειας.

Το video ξεκινά με δύο Chevy Camaro πρώτης γενιάς και μια Shelby Mustang ανάμεσά τους, η οποία εικάζεται ότι είναι έκδοσης GT500 του 1969. Όπως είναι λογικό, κι άλλες Mustang κάνουν την εμφάνισή τους, όπως για παράδειγμα μια από τις μόλις 518 Shelby GT500KR του 1968 που παράχθηκαν, η οποία κοστολογείται σήμερα περί τα 205.000 δολάρια.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Μέρος της συλλογής είναι επίσης μερικές Cadillac από τις δεκαετίες του '50 και του '60, όπως και μια Rolls-Royce και μια Volvo P1800, ξεφεύγοντας από τα αμερικανικά δεδομένα. Περνώντας σε νεότερα μοντέλα, μια Mercedes G-Class είναι μερικώς κρυμμένη κάτω από ένα κάλυμμα, δίπλα σε ένα Dodge Dakota pickup από τη δεκαετία του '80.

Κάνοντας αυτό το barn find ακόμα πιο εντυπωσιακό, στο βάθος κρύβονται δύο Auburn Boattail Speedster, των οποίων όμως οι λεπτομέρειες δεν είναι εμφανείς, κι έτσι η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Δεδομένης της σπανιότητας και της εξωπραγματικής αξίας της εν λόγω συλλογής, η τοποθεσία του κτιρίου έχει παραμείνει κρυφή. Στο video δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο για την ιστορία των οχημάτων ή σχετικά με την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, όμως οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, χωρίς να χρειάζεται καμία περαιτέρω πληροφορία.

Δείτε το σχετικό video: