Ξανά σε λειτουργία το τεχνικό κέντρο στο Nardo


Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πίστες και κέντρα δοκιμών στον κόσμο που είχε περάσει στην κατοχή της Porsche από το 2012.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

To μήκος της πίστας φτάνει τα 12,6 km και το κυκλικό της σχήμα φαίνεται ακόμη και από το Google Maps καταλαμβάνοντας πολλά στρέμματα έκτασης (συγκεκριμένα 106.000 τετραγωνικά μέτρα). Βρίσκεται στην Apulia της Ιταλίας και πρόσφατα ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του τεχνικού κέντρου όπου θα δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων η Porsche Engineering.

H ανακαίνιση της πίστας ως τεχνολογικό κέντρο στοίχισε συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκαν επτά μήνες για να ολοκληρωθεί. Εκεί η Porsche αλλά και διάφοροι «πελάτες» της Nardo θα μπορούν να εξελίξουν και να δοκιμάσουν τα νέα τους μοντέλα σε πολύ υψηλές ταχύτητες και σε ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας που κατασκευάστηκε από την Porsche Engineering.

Πέρα από την μεγάλη κυκλική πίστα υπάρχουν και 20 διαφορετικές με επιφάνεια πάνω από 700 εκτάρια. Εκεί πραγματοποιούν δοκιμές 90 εταιρίες ενώ εργάζονται πάνω από 150 άτομα. Το κέντρο δοκιμών στο Nardo κατασκευάστηκε το 1975 και είναι γνωστό για μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι την μεγαλύτερη) κυκλικές πίστες στο κόσμο.