Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Toyota GR Yaris vs Mitsubishi Lancer EVO (Video)


H δύο rally cars της διπλανής πόρτας, μια ευθεία, ένας νικητής. Το Toyota GR Yaris βρίσκει απέναντί του το Mitsubishi Lancer EVO κλείνοντας σπίτια και στόματα.

  • 9/3/2021

Στην απίθανη περίπτωση που το Toyota GR Yaris εξακολουθεί να μην σας γεμίζει το… μάτι, τότε παρακολουθώντας το video που ακολουθεί ίσως αλλάξετε γνώμη.

Και αυτό γιατί ετούτη τη φορά ο μικρός δαίμονας της Toyota δεν βρήκε απέναντί του κάποιο καθωσπρέπει hothatch των ημερών μας, αλλά μια old school κατασκευή η οποία γεννήθηκε μέσα από τα rally και την προσπάθεια της Mitsubishi να κατακτήσει την κορυφή του WRC.

Σωστά καταλάβατε. Πρόκειται για το εμβληματικό Mitsubishi Lancer EVO IV και μάλιστα στην απολύτως συλλεκτική Tommi Makinen Edition. Για πολλούς το κορυφαίο EVO που δημιουργήθηκε ποτέ καλείται να αποδείξει την αξία του σχεδόν 20 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα που πάτησε για πρώτη φορά στην άσφαλτο.

Με το δίλιτρο, προφανώς υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 280 ίππων, το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και τα απολύτως βασικά στον κατάλογο του εξοπλισμού, στάθηκε απέναντι στο μικρότερο, ελαφρύτερο και… τρικύλινδρο Toyota GR Yaris.

Υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε ιεροσυλία να συγκρίνει κανείς ένα EVO με ένα τρικύλινδρο Τoyota, ωστόσο, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, το περίφημο GR δεν είναι ένα ακόμα… Yaris.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύεται από τις κερδισμένες μάχες που έχει προσθέσει στο ενεργητικό του. Αυτό αποδεικνύει και η σημερινή αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες επιβεβαιώνοντας ότι ο νέος είναι ωραίο, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Η συνέχεια στις οθόνες σας.