Ξεκινά η παραγωγή του νέου Ford e-Transit στην Τουρκία


Το ηλεκτρικό Ford e-Transit βγαίνει ήδη από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας.

  • 12/4/2022

Αν και η μάρκα με το μπλε οβάλ ετοιμάζει μια νέα γενιά του Ford e-Transit, το ευρωπαϊκό τμήμα της Fordέχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της ηλεκτρικής παραλλαγής της τρέχουσας γενιάς του van της, μετά από μια μακρά περίοδο δοκιμών ακόμα και με πελάτες της μάρκας που είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι το μοντέλο για αρκετό καιρό.

Η μηδενικών εκπομπών έκδοση του Transit ήταν η πιο αναμενόμενη στη γκάμα του δημοφιλούς van, αφού υπήρχαν περισσότερες από πέντε χιλιάδες παραγγελίες για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, για τις οποίες το τουρκικό εργοστάσιο πρέπει να λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα για να καλύψει την υψηλή ζήτηση, η οποία έχει ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις.

Από το παραδοσιακό van μέχρι την επιλογή Custom με πλαϊνά παράθυρα, έως τις πιο επιατικές διαμορφώσεις με μονή καμπίνα ή διπλή καμπίνα και διαφορετικά μήκη και ύψη οροφής και μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο έως 4,25 τόνων, το Transit καλύπτει κάθε ανάγκη. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 198 kW (269 PS) και η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ενεργειακή χωρητικότητα 68 kWh, ενώ η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 315 χιλιόμετρα.

Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φορτιστή 11,3 kW, σε σημείο γρήγορης φόρτισης με ισχύ έως και 115 kW, χρειάζονται μόνο λίγο παραπάνω από 30 λεπτά για να επαναφορτιστεί από το 15 έως το 80%. Ο Hans Schep, Γενικός Διευθυντής, Ford Pro Europe, δήλωσε: «Το εργοστάσιο της Ford Otosan στο Kocaeli είναι η καρδιά της παραγωγής Transit στην Ευρώπη και η έναρξη της κατασκευής του E-Transit ξεκινά το επόμενο ηλεκτροκίνητο κεφάλαιο στην ήδη ισχυρή μας συνεργασία», προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το πρώτο βήμα σε έναν μετασχηματισμό της τοποθεσίας του Kocaeli σε σημαντικό κέντρο για την κατασκευή ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη».