Ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης για το VW Tiguan Coupe


Μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής βρίσκεται η coupe εκδοχή του VW Tiguan η οποία ακολουθεί τα σχεδιαστικά βήματα του «αδελφού» Audi Q3 Sportback.

  • ΠΗΓΗ: COCHESPIAS
  • 13/5/2020

Ένα ακόμα SUV είναι έτοιμη να προσθέσει στην γκάμα της η VW θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την παρουσία της σε μια κατηγορία που ημέρα με την ημέρα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ήδη οι Γερμανοί έχουν περάσει στην τελική φάση εξέλιξης ενός αυτοκινήτου που επί της ουσίας θα αποτελέσει την coupe εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού VW Tiguan, ακολουθώντας το μάλλον επιτυχημένο παράδειγμα του πολυτελέστερου Audi Q3 Sportback.

H κλίση της οροφής είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που αλλάζει τα σχεδιαστικά δεδομένα ενός αυτοκινήτου που θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις τεχνικές προδιαγραφές των εκδόσεων του ανανεωμένου VW Tiguan.

Σχεδιαστικές αλλαγές θα υπάρξουν βέβαια και στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος σε μια προσπάθεια τόνωσης των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός αυτοκινήτου που δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν σε σχεδιαστικούς πειραματισμούς.

Κάτω από το καπό του γερμανικού SUV τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μικρο-υβριδικά κινητήρια σύνολα βενζίνης που προσφάτως γνωρίσαμε στην όγδοη κατά σειρά γενιά του VW Golf, όπως άλλωστε και οι δίλιτροι κινητήρες diesel.

Για μια ακόμα φορά το σύστημα τετρακίνησης θα αποτελέσει προνόμιο των ισχυρότερων εκδόσεων, ενώ σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η εξέλιξη ενός plug-in υβριδικού συνόλου που θα προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης σε οικιακό δίκτυο και μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50-55 χιλιομέτρων.

Το VW Tiguan Coupe αναμένεται να παρουσιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους με τη διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά αμέσως μετά την αποκάλυψή του.