Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Tushek TS900 Apex


Σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι το πιο ελαφρύ υβριδικό hypercar στον πλανήτη με ισχύ 1.351 ίππων και αναλογία 1 κιλού ανά ίππο. 

  • 14/4/2022

Στις 21 Απριλίου, το νέο Tushek TS900 Apex πρόκειται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του ως το ελαφρύτερο υβριδικό υπεραυτοκίνητο στον πλανήτη. Φυσικά, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η Tushek χρησιμοποιεί την μείωση του βάρους για να επιτύχει αυτό το επίτευγμα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο «πύραυλος» των 1.351 ίππων θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Η Tushek ελπίζει να πουλήσει 36 συνολικά μονάδες του TS900 Apex και στη συνέχεια 12 ακόμη εκδόσεις TS900 RacerPro. Η τελευταία θα είναι μια έκδοση μόνο για πίστα με αναλογία ισχύος προς βάρος 1,13 ίππους προς 1 κιλό. Η πρώτη έκδοση έχει αναλογία ενός ίππου προς ένα κιλό.

Αν και η μάρκα είναι φειδωλή για τα χαρακτηριστικά του, λέει ότι το E-Direct Drive που έχει αναπτυχθεί για το TS900 Apex και στην έκδοση για την πίστα είναι το «ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με την υψηλότερη πυκνότητα ισχύος στον κόσμο». Διαθέτει ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που επιτυγχάνουν την ισχύ των 1.351 ίππων με τη βοήθεια ενός V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης 4,2 λίτρων.

«Ως εταιρεία και ως επωνυμία με επίκεντρο την τελειότητα, καινοτομούμε συνεχώς για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας παίρνουν αυτό που πληρώνουν στο δρόμο και στην πίστα», δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Tushek, Dragos Gheorghiu. «Η αγορά ενός Tushek είναι κάτι περισσότερο από μια μοναδική εμπειρία, είναι κάτι που θα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας και θέλαμε να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του αυτοκινήτου για να διασφαλίσουμε ότι οι ιδιοκτήτες τους θα γνωρίζουν ακριβώς σε τι επενδύουν», πρόσθεσε.

Το TS900 Apex έχει σίγουρα την εμφάνιση ενός hypercar, οπότε θα είναι ενδιαφέρον το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα άτομα που μπορούν να το υποστηρίξουν οικονομικά, βέβαια.

Η παγκόσμια κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο εναρκτήριο Salon Privé στο Λονδίνο που ξεκινά στις 21 Απριλίου και τελειώνει στις 23 Απριλίου. Η Tushek είναι μόνο ένας από τους πολλούς κατασκευαστές που θα παρευρεθούν στην έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των Lamborghini, Ferrari, Porsche και Rolls-Royce.